Kaip išsirinkti gerą skrudintuvą?

skrudintuvas

Skrudintuvai skirti pasikepti, pasiskrudinti keletą gabalėlių duonos arba, kitaip vadinamus, skrebučius. Dažno mūsų rytas prasideda puodeliu kavos ar arbatos ir skrebučiu. Skrebučio be skrudintuvo neiškepsi, tad, jei dar neturite skrudintuvų, pats laikas jį išsirinkti ir nusipirkti.

Skrudintuvai skirti kepti iš karto keletą gabalėlių duonos. Taigi visų pirma nuspręskite, kiek būtent gabalėlių norėtumėte kepti? Skrudintuvai dviems riekelėms populiariausi. Skyreliai yra greta vienas kito. Šie skrudintuvai pakankamai kompaktiški, tačiau tam, kad iškeptumėte didelį kiekį skrebučių, pavyzdžiui, prieš vakarėlį, prireiks laiko.

Dviejų riekelių skrudintuvai gaminami įvairių spalvų ir formų. Kai kurie prietaisai turi ir atskirus kaitinimo elementus kiekvienam skyreliui. Tai reiškia, kad jei kartais sugalvotumėte kepti ne du, o vieną skrebutį, kaistų tik vienas elementas ir tuščiai neeikvotumėte elektros energijos.

Skrudintuvai, kuriuose vienu metu galima skrudinti 4 riekeles, skirti didesnėms šeimoms arba tiems, kas dažnai gamina pusryčius didesniam kiekiui žmonių. Šie skrudintuvai būna dviejų tipų.

Jei 4 skyreliai suprojektuoti vienas už kito, įtaisas užims daugiau vietos virtuvėje. Būna ir tokių, kuriuose skyreliai sudėlioti poromis – tokie įtaisai bus ilgesni ir siauresni, paprastai kaip tik toks variantas virtuvėje būna patogesnis, ypač jei ketinate skrudintuvą statyti ant siauro paviršiaus – pavyzdžiui, lentynėlės.

Populiariausi 4 skyrelių skrudintuvai – tokie, kurie turi atskirą valdymą dešiniajam ir kairiajam skyriui. Toks modelis leidžia naudoti po vieną sekciją atskirai,taip pat jame galima kepti skirtingo tipo skrebučius iš skirtingos duonos – galima apskrudimo lygį koreguoti individualiai. Tiesa, šių skrudintuvų spalvos ir dizainas jau nebėra toks įvairus kaip skrudintuvų, skirtų 2 skrebučiams. Jei skrudinate ne tik sumuštinių duonos riekes, bet ir įvairius kitus kepinius – pavyzdžiui, norėtumėte taip pašildyti ragelius ar bandeles, pirkite įvairių tipų duonai skirtą skrudintuvą. Jo skyreliai bus platesni ir gilesni, juose galima kepti didesnes, storesnes riekeles, o kaitinimo elementas didesnis, geriau apskrunda ir viršutinė, ir apatinė dalis. Tokiame skrudintuve turėtų būti ir grotelės, kurios prilaikytų duoną skyrelio viduryje, kad ji nepridegtų. Geri skrudintuvai turi ir atskirą padėklą trupiniams, todėl valyti gerokai lengviau.

Labai svarbu galėti kontroliuoti kiekvieną skrudintuvo funkciją. Ieškokite tokių skrudintuvų, kuriuose būtų gerai pastebimas atšaukimo mygtukas, kurį paspaudę galėtumėte staigiai užbaigti skrudinimo ciklą. Be to, teiraukitės specialaus riestainių nustatymo, kuriuo riestainis skrudinamas tik viena, nupjovimo puse. Skrudinimo reguliatorius yra kitas svarbus valdiklis, leidžiantis pasirinkti sau idealų apskrudinimo lygį. Tai puiki žinia, jei mėgstate lengvai apskrudusią duoną, o jūsų sutuoktinis – gerokai apkepintą. Geriausi skrudintuvai taip pat gali atšildyti sušaldytus produktus ar pašildyti anksčiau apskrudintą duoną. Viena svarbiausių mažojo prietaiso savybių yra jo garantinės sąlygos. Paieškokite skrudintuvų, kuriems teikiama bent jau metų garantija. Kai kurių geriausių skrudintuvų garantija siekia net penkerius metus.